Kvass på honung – Hallon & Mynta

Kvass (fermenterad dryck) med hallon och honung

Uppfriskande hallonkvass med honung! Fermentera hallon, vatten och citron i 2–3 dagar, och få kolsyra genom en andra jäsning. Servera kall och njut!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 0 minuter
Jäsningstid 6 days
Total tid 6 days 15 minuter
Måltid Drinkar
Portioner 3 pers
Kalorier 127 kcal

Ingredienser
  

  • 3 dl hallon rek. ekologiska
  • 1,5 liter vatten rumstempererat
  • 5 msk färskpressad citronsaft
  • 6 msk naturell / orörd honung
  • 1 näve myntablad

Instruktioner
 

Första jäsningen:

  • Lägg hallon och mynta i en stor glasburk (minst 2 liter).
  • Lös upp honungen i lite vatten och tillsätt den tillsammans med resten av vattnet och citronsaften.
  • Stäng locket (inte helt lufttätt) och låt blandningen stå i rumstemperatur i 2–3 dagar. Rör om försiktigt dagligen.
  • Sila bort hallon och mynta när drycken är lätt fermenterad.

Andra Jäsningen:

  • Häll den silade drycken i flaskor med snäpplock eller petflaskor. Fyll flaskorna nästan till toppen men lämna lite utrymme för kolsyra.
  • Låt flaskorna stå i rumstemperatur i 1–3 dagar för att utveckla kolsyra. Petflaskan blir spänd när kolsyra har utvecklats.
  • Flytta flaskorna till kylen för att stoppa fermenteringen när drycken är lagom kolsyrad.
  • Servera kall med is och färska myntablad som garnering.
Keyword fermentera med honung, fermenterad dryck, hallonkvass, kvass
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Fri frakt

På köp över 499:-

Leverans inom Sverige

2-4 arbetsdagar

Trygg betalning med Klarna

Kort, swish, direkt- & delbetalning